Korets dagbog skrevet af Hanne Jørgensen

OPSTARTSFEST – JANUAR 2016

I december var alle voldsomt pressede, Jul 2015 og opstartsfestså julefrokosten blev flyttet til januar, og det kom der en rigtig dejlig aften ud af. Stort fremmøde og dejlig mad! Da Jens trådte ind ad døren, blev han hvisket i øret, at han skulle holde en velkomsttale, og det gjorde han så! Endda en vellykket én af slagsen! Norma bad om at få to minutter til at recitere så meget af ’Peters jul’, som hun kunne nå, og det gjorde hun med stor indlevelse og sikkerhed. Hanne havde skrevet en sang og Mette sad ved flyglet. Jens lærte os om den lille Ole og den søde malkepige, og da vi var færdige, havde vi fået rørt mange af kroppens muskler. Ellinor lavede en sjov leg, hvor man skulle prøve at finde ud af, hvad de andre på holdet tænkte. Højskolesangbogen blev brugt flittigt og igen med virtuose Mette ved tangenterne. Annie kom også indover og viste, at hun også kunne spille klaver. Grin, hygge og en masse snak! Vi kan endnu engang sætte ’flueben’ ved en meget vellykket sammenkomst.

JULESANGAFTEN 2015

Det var vores anden julesangaften med Helle ved roret, og det var – igen – en dejlig oplevelse. Helle mente selv, at hun lavede nogle ’bøffer’ undervejs, men det var ikke noget vi, som kor, lod os slå ud af. Men på den anden side – hvis hun havde gjort det – så kunne vi ha’ stegt dem på flygelet, så varmt var der i ’Huset’, som var fyldt til sidste plads. Det hjalp ikke, at vi både sang om Rudolf og sne og kulde udenfor.

Jens kædede endnu engang det hele sammen med vanlig humor og faktuelle oplysninger, så publikum fik andet end sang og toner med hjem.

Der var stor applaus både mellem numrene og til slut, hvilket er så dejligt, når man har øvet længe og intenst. Efter koncerten var der en lille afskedsseance, så vi kunne ønske hinanden glædelig jul og takke Helle for den store indsats. En lille, tapper flok holdt ud længe nok til at få drukket de sidste slatter og spist de sidste chips, for nogen skulle jo gøre det.

Nu glæder vi os til april, hvor vi sammen med marimbaorkestret skal give koncert med BEATLES som tema. Og mon ikke Helle igen disker op med et par at sine smukke arrangementer, som vi er så glade for at synge!

En dejlig sæson og en dejlig julesangaften!

Glædelig jul til alle!

FORÅRSKONCERT 2015

Korleder og kor var helt klar, og ’Huset’ var fyldt. 1  maj 035Det blev en meget dejlig oplevelse og en fantastisk afslutning på sæsonen! Jens Borup kædede numrene sammen, så publikum både fik lidt munter men også noget faktuel information. Koret udviste stor sangglæde, og Helle ydede en stor indsats bag det sorte flygel. Aftenen bød på helt almindelig fællessang men også på fællessang, hvor koret undervejs brød ud i flerstemmighed. Og så var der naturligvis korets fortolkning af blandt andet Helles egne, meget smukke arrangementer. Det var vores anden koncert med Helle, og jeg tror, at alle er spændte på og glæder sig til at se, hvad hun har med til os, når vi mødes igen til efteråret. Blandt publikum sad vores ’gamle’ korleder, Jens Mathiasen, so1  maj 040m efterfølgende gav både Helle og koret mange roser. Dejligt at se ham igen!

JULEFROKOST 2014

Mel: Flickorna i Småland

Jeg plejer jo at digte på en anden melodi,

og det er om Andrésen, for ham ka’ jeg bare li’.

Der er jo sket så meget i vort kære Støvringkor,

og nu er vi så samlet om et festligt julebord.

Vi har få’t en anden leder – det er Helle – kort fortalt!

Der har været nyt te’norerne og basserne og alt.

Selv sopranerne blev sat på prøve – fik et stemningsskift.

Megafedt, at ’alt’ det ’svære’ kunne gå en tur på skift.

 

Vi started’ tæt ved bunden, og så stred vi os jo op,

så at vi ku’ performe, og det var da helt i top.

I Huset var der mange men’sker, og vi ga’ den gas!

Sopraner, alt, tenorer og så kun en enkelt bas.

Folk de klappede som vilde, og en enkelt råbte, at

vi sku’ gi’ et ekstranummer – det var ik’ det bare pjat!

Så vi sang den nok engang – ja, den med Beatles – ’Her og der’.

Vi ku’ godt ha’ gjort det én gang til, fordi den er så kær!

 

At Helle laver smukke satser, ved vi alle nu.

Men alle vidste vistnok ikke, at hun bare ku’.

Vi glæder os til kor igen og lærer gerne nyt.

Og hvis vi laver fejl, så griner vi og siger pyt.

Vi er gode til at knipse – det sku’ vær’ på fir’ og to.

Og så var der lidt percussion, som tog kegler, kan I tro!

Det var ’Hard at være nissemand’ – og du bi du bi dub!

Skifted’ toneart med mere – men vi tror, det var et scoop!

 

Da Elvis han sang ’Love me tender’, fik han stor succes.

Det fik vi vist nok osse, så nu tror vi, alt kan ske.

Karl-Ejners Booking, Albert hall – de vil nok sende bud!

Så gi’r vi den om Rudolf med den store, røde tud.

Vi ku osse synge den om Hamlet – ’Være eller ej’.

Det var ham, der stod med kraniummet – han var bare sej!

Eller den fra Casablanca – ja, ja den med ’Time goes by’.

Selv om Bogart han var flot, så tog hun hjem, den lækre steg!

 

Vi varmer op og skær’ grimasser i det mørke rum,

fordi så står man ikke der og føler sig lidt dum.

Så svinger vi med armene og puster ud og ind

og synger så af karsken bælg og med et åbent sind.

Det er osse det, vi gør i aften – Mette på klaver!!

Vi får dejlig mad og lidt at drikke – kan vi ønske mer’?

Snart ’Det kimer nu til julefest’ – vi ska’ ha’ gås og sul.

Nu vil Hanne ønske alle her en rigtig glæd’lig jul!

 

JULEFROKOST I KORET 2014

Julefrokost 2014Endnu engang havde vi fået lov til at bruge sognegårdens flotte lokale til en meget hyggelig julefrokost. Festudvalget havde dækket smukke borde, og maden, som var fra Rebildhus, var lige så velsmagende som sidste år. Formanden holdt tale og udtrykte sin tilfredshed med vores nye korleder og senere akkompagnerede han til de lystige sange i sanghæftet, som han havde lavet. Ellinor afviklede en sjov konkurrence, hvor vi skulle gætte ord, Mette sad ved flyglet til Hannes julesang, og til slut blev der læst en julehistorie. Og undervejs blev der grinet og snakket en del, som der jo gør, når man er i selskab med gode mennesker.

JULESANGAFTEN I HUSET 4. DECEMBER 2014

 Det var vores første koncert med Helle, og alle var spændte. Ikke mindst Helle,Julesangaften 2014 som vist også var en smule nervøs. Ikke så meget for, om vi ville klare det, men om hun ville komme til at svigte os ved at glemme nogle af de mange ting, vi havde aftalt. ’Huset’ er et dejligt sted at synge, og folk mødte talstærkt op og kvitterede med store klapsalver og ros. Jens kædede numrene sammen på en morsom, oplysende og underholdende måde, så publikum og koret fik et indblik i, hvordan det næste nummer var blevet til. Måske var vi ikke ’knivskarpe’ hele vejen igennem, men vi leverede en flot koncert under ledelse af en fejlfri og lykkelig korleder, som bagefter sagde, at hun havde lyst til at knuse os alle sammen. Hendes smukke arrangementer gik lige ind – både hos os, men også hos publikum. Hun opfordrede os – inden vi startede – til at lave musik sammen. Det synes jeg, vi gjorde, og jeg var stolt og glad, da jeg tog hjem. Vi startede næsten fra bunden efter sommerferien, og vi er nået rigtig langt. Dejlig aften!

KORKONCERT MED SKØRPINGKORET 3. MAJ 2014

Det var en dejlig men meget vemodig dag! Vi skulle synge med Jens for sidste gang, og jeg tror, at vi alle, netop ved den lejlighed, ville gøre det så godt som muligt. Hvor har han lært os meget, og hvor er vi vokset! Det følte vi efter koncerten, hvor mange – helt uopfordret – kom og roste os.

Støvringkoret startede ud med deres afdeling, dernæst var det Skørpingkorets tur, og til sidst sang vi sammen et medley fra Les Miserables. Det var svært, og en  ekstra øvegang ville nok ha’ hjulpet lidt. Det var også svært med en anden dirigent, som vi ikke kendte så godt. Jens akkompagnerede på flygel, og korlederen fra Skørping, Søren Steen, dirigerede. Vi er så vant til at følge Jens, som altid er så tydelig i hele sit kropssprog, at vi aldrig er i tvivl om, hvad vi skal.

På alles vegne tør jeg godt at sige dig tak, Jens, for alt det, du har lært os. Din måde at lede koret på, din humor, dit valg af repertoire, din store virtuositet på klaveret og dit sikre øre, når du kan høre, at én af stemmerne mangler hjælp.

Du vil blive savnet! Held og lykke fremover til dig og din familie fra Støvringkoret.

 

SVENSTRUP SOGNEGÅRD 20. MARTS 2014
Husmoderforeningen i Svenstrup havde arrangeret den dejlige sangaften, og efter en vellykket koncert var der gaver til både Jens og koret. Mellem numrene fortalte Anna Sofie Bielefeldt om Halfdan Rasmussen og læste nogle af hans digte op. Hun fortalte også om Job, der blev så hårdt prøvet af Gud og om det meget vigtige i at have sine venner hos sig, når man mister. Endvidere gav hun udtryk for, hvor betydningsfuldt det er at huske at synge. Det giver stor glæde, og det kan Støvringkoret bestemt skrive under på. Efter klapsalverne og de positiver tilkendegivelser at dømme, så slap vi godt fra koncerten, selv om der var små fejl undervejs. Jens var godt tilfreds, og det var en dejlig aften med en masse sang i de smukke, højloftede lokaler i sognegården.

ELLIDSHØJ KIRKE 13. MARTS 2014

Kirken er ikke særlig stor, så vi stod lidt klemt, da vi sang. Det lavede dog ingen skår i sangglæden. Repertoiret spændte vidt, og vi gav en god koncert, som folk var glade for. Der var nogle skønhedsfejl hist og her, som vi selv kunne høre, men publikum ved jo ikke, hvordan det helt præcist skal lyde. Næste gang bliver det perfekt! En dejlig aften sluttede med kaffe i den nærliggende sognegård.

ØVELØRDAG PÅ REBILD EFTERSKOLE 8. MARTS 2014
Rigtig mange var mødt op til morgenkaffe, korsang og dejlig suppe. Flot, at vi nu har fået lov til at øve på Rebild Efterskole. Repertoiret, som vi skal synge i Ellidshøj Kirke og i Svenstrup Husmoderforening, er meget tæt på at være på plads, og mon ikke alle føler, at vi kan levere en god koncert? Der er et par nye tiltag i koret med soloer (som dog ikke er helt nyt) duetter og kvartetter, og det er forfriskende, at vi får lov til det. Det giver nogle nye facetter til koret. Jens stræber efter, at vi bliver et kor, der spænder vidt, og jeg ved, at alle synes, det er fantastisk at være en del af.

JULESANGAFTEN I SVENSTRUP KIRKE 19. DEC. 2013

Svenstrup Kirke er i sin enkelthed meget smuk, og de høje hvælvinger gør, at akustikken bliver ekstra god. Der var kommet mange mennesker for at lytte til os og synge med på fællessangene, og det blev igen en dejlig oplevelse. Præsten læste en rigtig god historie om det gode ved at være en del af et større fællesskab, og det passede lige til Støvringkoret, synes jeg. Jeg tror, mange nyder det fællesskab, vi har, og jeg vil gerne slutte årets sidste ’dagbogsblad’ med at takke Jens og alle i koret for de mange dejlige timer, vi har haft med hinanden og ønske jer og jeres familier glædelig jul!

JULEFROKOST 2013

Igen i år fik vi lov at låne Sognegården til vores fest, og den var rammen om en dejlig aften. Rigtig mange deltog, maden varJulefrokost 2013 038
udsøgt, bordene smukt pyntede og festudvalget var på stikkerne for at varte os op. Niels holdt tale og gav Jens en lille julegave som tak for alt det, han gør for vores kor. ’Vi VIL koret og glæder os hver torsdag, til vi skal synge sammen’, sagde Niels blandt andet, og det tror jeg, alle er enige i. Tina, Karin, Jette og Hanne sang en julesang for tre damestemmer og ramte alle tonerne (næsten), Jens Borup instruerede et lille skuespil fra Det vilde Vesten, hvor ’drengene’ og Berit fik vist deres evner som skuespillere, og vi spillede et rigtig sjovt banko-spil, hvor vi alle sammen fik BANKO på nøjagtig samme tidspunkt. Og ind imellem blev der sunget en hel del julesange med Jens ved klaveret. Meget hygge og mange gode grin – kort sagt: Igen en dejlig julefrokost!

scan0017

 

MASTRUPLUND DECEMBER 2013

Mastruplund havde inviteret beboere og centrets mange frivillige hjælpere til julefrokost, og vi var blevet spurgt, om vi ville Mastruplund dec 2013 001komme og underholde. Det blev til en hyggelig lille afdeling af julesange, og som sædvanlig fik ’Rudolf’ smilet frem, da han påstod, at han slet ikke kunne vente på, at det skulle blive jul. Henrik kunne sin replik og fyrede den a’ med vanlig præcision. Vores sange blev godt modtaget (dog blev den samme dame fra sidste år ved med at sige, at hun hellere ville hjem), og vi blev efterfølgende trakteret med risalamande, kaffe og småkager.

JULEKONCERT 2013

http://www.youtube.com/watch?v=gN067YbLI1o&feature=youtu.be

Selv om det blæste to pelikaner, så rokkede kirken sig ikke en tomme under den værste orkan i mands minde. Vi gennemførte julekoncerten sammen med to fantastiske musikere: Sigrid Rasmussen (violin og vokal) og Jacob Mygind (sax). Rigtig mange havde trodset stormen og var mødt forblæste men talstærkt op. Jens var som vanlig i sit es ved tangenterne, og koret gav alt, hvad det havde i sig. Stemningsfuldt, festligt og smukt! Jeg tror, at alle i koret havde en fantastisk dejlig oplevelse, og hvis man skal dømme ud fra publikums reaktioner og varme klapsalver, så syntes de vist heller ikke, at det var ’så ring’ endda’.

Julekoncert 2013 001

 

SYNG DANSK – NU MED TO KOR

31. oktober 2013

Stor applaus fra de mange fremmødte viste Løkken kirkes Voksenkor, Støvringkoret og de to kors dynamiske leder, Jens Mathiasen, at koncerten sad lige i skabet.
Koret fra Løkken havde taget turen til ’Buen’ i Karensmindeskolen for at synge sammen med Støvringkoret. Det sammenbragte kor, som aldrig havde sunget sammen før – ud over en kort opvarmning – havde en smuk klang, en flot præcision og en stor sangglæde, som smittede af på publikum under fællessangene, hvorimellem der var et par nye efterårssange, der skulle læres, så man kunne gå hjem med lidt nyt i bagagen.
Repertoiret spændte fra det stille og stemningsfulde af blandt andre Anne Linnet, Sanne Salomonsen og Jens Rosendahl over til det mere løsslupne med gamle danske revyviser, og det hele blev på humoristisk vis kædet sammen og akkompagneret af Jens Mathiasen.
I pausen var der mulighed for at købe drikkevarer, og der var en hyggelig og rar stemning, som især viste sig ved, at publikum tydeligvis nød at synge med på efterårets fællessange.
’Syng dansk’ er et godt koncept! Den danske sangskat er uudtømmelig, uopslidelig og den indeholder rigtig mange ’perler’, så selv om folk eventuelt skulle give sig til at synge noget mere, så kan skatkisten aldrig tømmes – tværtimod så fyldes den dagligt op med nye, smukke sange, der bare venter på at blive sunget!Syng dansk i 'Buen' 015

 

FORÅRSKONCERT 2013

Koncerten blev afholdt på Karensmindeskolen sammen med Støvring Marimbas. Det var en stor oplevelse, for de unge Forårskoncert 2013 001musikere er meget dygtige. Der var et pænt fremmøde, men man kan jo altid ønske, at der var kommet flere, for der var sang- og spilleglæde for alle pengene.

Morten Fabricius og Jens havde – til lejligheden – lavet nogle flotte arrangementer til numre af blandt andre Sting og Coldplay, og samspillet mellem Støvring Marimbas og koret føltes helt rigtigt. Der var sang a capella, forskellige soloindslag og stor variation i indholdet, og vi fortjente det store bifald.

Efter koncerten var alle glade og tilfredse, selv om der sneg sig lidt vemod indover, da vi sad og fik en øl/sodavand. Vemod, fordi det er dejligt at synge sammen, og nu varer det nogle måneder, før vi ses igen. Tak til Jens, fordi han endnu engang har givet os en dejlig og lærerig sæson – jeg tror, alle glæder sig til efteråret og har mod på nye udfordringer. God sommer til alle J

 

SOGNEGÅRDEN 14. MARTS 2013

Som en slags pay-back var koret med til et arrangement i Sognegården. Vi har fået lov at låne lokaler et par gange og kunne såsangaften-14-03-13-007 betale tilbage ved at komme til en sangaften, hvor vi gav en lille prøve på vores repertoire og desuden sang fællessange sammen med de mange fremmødte.

Niels kædede numrene sammen og fortalte om deres oprindelse, Jens akkompagnerede veloplagt hele vejen igennem og var meget glad, fordi vi slap så godt fra det.

En meget dejlig aften sammen med en masse sangglade mennesker, der gjorde deres bedste for, at det snart skal blive rigtigt forår. Vi håber, vejrguderne hørte alle de smukke forårssange, som – blandt mange andre sange – fyldte Sognegårdens lokaler.

JULESANG I SVENSTRUP KIRKE 20. DEC. 2012

Det var en dejlig oplevelse at synge julen ind i Svenstrup kirke, og korets medlemmer var mødt talstærkt op. Vi brugte noget af repertoiret fra julekoncerten i Støvring kirke, og sammen med præstens oplæsning og bøn og fællessangene blev det en smuk helhed. Vi blev beværtede med pebernødder, øl og vand og fik hver især en flaske rødvin med hjem. Det var rigtig flot, og vi følte, de var glade for vores sang. Jeg vil her benytte lejligheden til at ønske jer GLÆDELIG JUL og på alles vegne – er jeg sikker på – takke Jens, fordi han giver os så mange gode oplevelser på ’sangens vinger’. Jeg glæder mig, til vi ses igen i det nye år.
Julehilsen fra Hanne

JULEFROKOST 2012

Korets julefrokost havde i år fået nye rammer: Sognegården i Støvring. Godt, der i koret er én, som har forbindelserne i orden – nemlig Anna-Marie. Det er et hyggeligt sted, og festudvalget havde pyntet et smukt julebord til de mange fremmødte. At vi skulle vente en time på maden gjorde ingenting, for vores appetit blev derved øget, så vi rigtig kunne tage fra, da den dukkede op og viste sig at være meget velsmagende. Niels holdt en tale over korsangens glæder og sværhedsgraden af repertoiret i forskellige kor og overrakte Jens et par flasker god vin som tak for den indsats, vi alle påskønner rigtig meget, Dorete holdt tale og fortalte, hvor meget hun holder af at være en del af koret, Jens havde en sang med, som fik smilet frem og musklerne rørt, Pia og Jens Borup fik os til at lave nogle tossede, men sjove ting, og Jette og Hanne underholdt med en lille sang. Der blev sunget meget – både fra Højskolesangbogen men også sange, som vi kunne udenad. En festlig og dejlig aften i selskab med nogle glade og oplagte korsangere.

JULEFEST  2012   Mel: Dit hjerte er i fare, Andresen

Julefest i år.
Støvring sognegård.
For det er et hyg’ligt sted.
Der er også sild.
Stemningen er vild.
Snaps det må vi ik’ ha’ med.
Men pyt nu vær’ med det – vi er sammen,
og det er vigtigt for vores kor.
En julestemning danner jo rammen
omkring os alle ved dette bord.
Der bli’r snakket højt og grinet meget.
Der bli’r skålet med hinanden, og vi har det rart.
Og hvis i mor’n, at nog’n bliver vejet,
så har de taget på – det er da klart.
Sang på Mastruplund.
Nogen tog en blund.
Andre ville bare hjem.
Koret sang så flot.
Fyldte også godt.
Skæv fordeling – ikke nem.
Vi jodlede deruda’ som vilde.
Men hørte de, vi sang – eller hva’?
Vi gav dog ikke op, for vi ville
jo gi’ dem julestemning – ja ja!
Der ble’ klappet i de fleste hænder,
og vi fik da vist nok sunget juletiden ind.
Nu hører vi til centerets venner,
og vi fik alle julefred i sind.
Lynghøj står jo last –
ja, og også brast,
når at vi skal øve os.
Lækkert frokostbord.
Fantasi så stor.
Så vi spiser og gi’r los.
Men før at vi må få nog’t i skrutten,
så ska’ vi øve sange, fordi
der ka’ jo opstå bøvsen og prutten,
når vi har spist os mæt’, må vi sig’.
Nej, vi øver faktisk til koncerten,
så vi ikke synger falsk og ude af kontrol.
For så’ det Jens, der står dér med smerten,
fordi han ik’ ka’ styr’ sit syngehold.
Folk de strømmer til.
Det’ fordi, de vil
høre vores jule kor.
Karens smukke sang,
Jakobs ditto klang
gav en julestemning stor.
Så var der også Jens ved klaveret.
Han styred’ os med tyd’lig mimik.
Vi tror, at folk de var imponered’.
Det var der nog’n, der sag’, før de gik.
Når vi ses igen – ja, efter julen,
så skal vi nok synge lidt om forårsblomst og fugl.
Men først så gælder det jule-sulen.
Vi ønsker alle her en glæd’lig jul!
HJ nov 2012
julefrokost-2012-035

JULEKONCERT  2012

Sammen med Karen Grarup, Jakob Skov og Jens gav koret en flot koncert i Støvring kirke. Programmet spændte vidt – fra Sting og Beatles over Anne Linnet til Ingemanns ’Dejlig er jorden’. Sammen med alle de kendte bidrog vores korleder Jens og hans kone Anna Sofie Bielefeldt også med en meget smuk sang – ’Rosen’.  Vi kom til at snyde den dygtige saxofonist, Jakob, for en solo, og vi håber ikke, han er alt for ked af det – men vi var lige kommet så godt i gang og var ikke til at standse. Karen betog vist alle, da hun sang solo, og man kan tydeligt  fornemme, hvor dygtig hun er og hvor smukt, hun synger og føle et lille stik af misundelse. Vi følte os sikre i sangene og kunne bare nyde den lille time, koncerten varede. Publikum så også ud til at nyde det og kvitterede med stående klapsalver. Vi er glade for at synge sammen og føler os godt tilpas i hinandens selskab. Julen blev sunget ind i Støvring, men heldigvis kan vi se frem til også at skulle synge den ind i Svenstrup kirke.

MASTRUPLUND 25. NOV. 2012

Kormedlemmerne troppede talstærkt op og gav en god koncert på Mastruplund. Synd, at der ikke var flere ældre med deres pårørende, for dem, der var, gav udtryk for, at det havde været en dejlig oplevelse. Der var en ældre dame, der hårdnakket blev ved med at påstå, at hun ville hjem, men hun blev til den bitre ende, og det kan man måske tage som et udtryk for, at hun kunne lide, hvad hun hørte.

Vi fik meget ros af personalet og blev beværtet med kaffe, gløgg, slik og småkager. Som fælles gave fik vi en stor, flot æske chokolade, som vi skal nyde til vores julefrokost. En dejlig kor eftermiddag!

KONCERT FOR y’S MENS CLUB I ’PAPEGØJEHAVEN’ 9. APRIL 2011

Vi blev takket – både af Jens, men også af Y-mændene – fordi vi ville bruge en lørdag aften på at komme og synge. Jeg tror, at de kormedlemmer, der kom, også takkede for en rigtig god oplevelse. Jeg snakkede med flere, som føler sig ualmindelig godt tilpas med at være i koret, og som glæder sig til at ’performe’ og vise, hvad vi har lært.

For første gang varmede vi op og gennemsang repertoiret uden klaver ledsagelse (en rigtig god øvelse), og ved hjælp af en stemmegaffel og Jens’ store sikkerhed og fornemmelse for vores formåen kom vi nogenlunde gennem det og gav bagefter en god koncert, som fik meget ros. Undervejs blev der spillet ’muzak’ i baggrunden, men vi gav den gas og overdøvede så godt, vi kunne.

mastruplund-nov-2012-002

STØVRING I LYSERØDT 16. MAJ 2012

I forbindelse med en markedsdag sang vi i et stort telt, som var slået op på Hobrovej. Selve begivenheden blev kaldt ’Støvring i lyserødt’. Om det havde noget at gøre med, at Giroen bliver kørt lige nu for fulde pedal-omdrejninger og, at den startede i Herning, hvor alting i dén anledning var lyserødt, skal jeg ikke kunne sige. Men hvorom alting er, så kunne vi under vores lille koncert slet ikke nøjes med at synge i det lyserøde felt – nej vi måtte helt op i det mørkerøde for at overdøve folk, der snakkede eller kopper, der raslede. Det var sådan set lige meget, for vi havde en fest og gav den gas! Godt humør og smittende sangglæde! Og måske også en smule vemod over, at der er lang tid, til vi skal synge sammen igen. Jeg tror, jeg har alle bag mig, når jeg på alles vegne takker Jens varmt for alt det, han giver os, og at vi alle glæder os til næste sæson og er spændte på, hvad vi så bliver kastet ud i. Tak for denne omgang og god sommer til jer alle. Hanne

 BEERWALK 12. maj 2012

 En dejlig, sjov, hyggelig og lærerig (ja, vi lærte lidt om øl) dag, hvor koret nåede rundt på fire hyggelige pubber og fik indfriet deres præmier fra konkurrencen i forbindelse med Melodi Grand Prixet. Først Søgaards Bryghus, så Old Games Pub, The Wharf og The Irish House. En rigtig dejlig dag I utrolig godt selskab! Tak for det!

ØVEDAG PÅ LYNGHØJ 21. APRIL 2012

Inden forårskoncerten på torsdag den 26. april havde vi øve dag på Lynghøj, hvor vi igen blev trakteret efter alle kunstens regler. Jeg tror, vi alle følte, at det meste af repertoiret nu er på plads. Selv har jeg dog et ’ømt’ sted i ’Dansevise’, hvor jeg bare står og mimer og kaster kækt med hovedet.  Håber ikke, de andre alter er lige så usikre netop dér. Jacob kom og spillede med, og det løfter lige det hele!  Alle glæder sig til koncerten, og vi havde en dejlig dag med god snak, lækker mad og hyggelig stemning!

c3b8vedag2012

 

ET SØLVFLØJT  I EN TRÆTOP

Lørdag den 14. januar 2012 var STØVRINGKORET en del af Danmarks største Melodi Grand Prix-kor i Aalborg Kongres- og Kulturcenter. Vi havde haft to øve gange til at lære stemmerne til tre Melodi Grand Prix-sange: Dansevise, Smuk som et stjerneskud og New Tomorrow. Michael Bojesen havde lavet arrangementerne og dirigerede også det store kor, som bestod af over 1000 sangere.

Det var spændende, om det, vi havde øvet, stemte overens med det, alle de andre kor havde øvet – men det gjorde det heldigvis! Det store kor fik meget ros af dirigenten og klapsalver fra de mange fremmødte publikummer.

Efter koncerten var der et lille traktement, og så var det meningen, at de mange kor skulle begive sig ud i Aalborgs gader, synge de tre indøvede sange og således bidrage til Grand Prix-stemning forud for det egentlige Melodi Grand Prix, som Aalborg i år er værtsby for. Måske lød det ikke helt så godt, som vi kunne have ønsket, men det var sjovt, og dagen var rigtig god og spændende.

Tror, alle syntes, det var en dejlig oplevelse at synge i så stort et kor og blive dirigeret af én af landets dygtigste dirigenter, som samme aften var tilbage i København, hvor han dirigerede i Gobelin Salen på Christiansborg i forbindelse med festligholdelsen af dronningens 40 års regeringsjubilæum.

Lidt kongelige har vi vel lov til at være J

Stor tak til Jens, fordi han indøvede sangene med os og brugte en lørdag på at være sammen med os til den store kor event!

 JULEFROKOST I SVENSTRUP PRÆSTEGÅRD 2011

Vi sluttede denne sæson med en dejlig julefest hos Jens, som endnu engang lagde præstegård til. Hyggelig og festlig aften med gaver til vores skattede korleder – taler, indslag, quiz, masser af sange og sjove julelege. Maden var fra Rebild Hus, og jeg tror, alle syntes om den. Tak til Anne Marie, som gavmildt sponsorerede lækker chokolade til kaffen. Tak til Jens, fordi han med oprejst pande akkompagner vores sangglade kor til hvad som helst og uden, at han i forvejen har set hverken tekst eller noder. Og tak til jer alle for mange gode timer ’PÅ SANGENS VINGER’. Glædelig jul til jer og jeres familier! Når jeg skriver det næste dagbogsblad, er det forhåbentlig forår, og vi øver som vilde på at gøre den næste koncert rigtig god og fejlfri.

Se Sang til julefrokosten her

Se Jump for Joy her

Og se sang her

 

GENERALPRØVE PÅ JULEKONCERTEN 2011

de andre kormedlemmer, som havde en ide om at lave et samlet foto – med navne – af hele koret, så de lidt nyere medlemmer kunne få sat navne på ansigterne. Hvad siger I til den ide, og hvordan griber man det an? Jeg vil gerne tage et billede til koncerten, men hvordan sætter man så navne på bagefter inde på korets hjemmeside? Er der mon en skrap IT- m/k, som går rundt og sætter sit (jule)lys under en skæppe?

Vi mødtes i Støvring Kirke til sædvanlig mødetid og varmede stemmerne op, indtil de to solister mødte ind en halv time senere. Det er altid meget spændende at skulle synge sammen med en dygtig sanger og en ditto musiker. Anne Marie Hassing og Jacob Skov Søndergaard leverede varen med en smuk stemme og en følsom saxofon, og sammen med Jens på klaver løftede de koret op, for jeg tror, alle ville gøre deres yderste for, at det skulle blive så smukt og godt som muligt. Jeg har en fornemmelse af, at alle glæder sig til koncerten den 8. december.

Det var en rigtig dejlig aften! Stemningen var god, og jeg føler mig altid godt tilpas og tryg i flokken. I pausen går snakken på kryds og tværs, og alle ser ud til at hygge sig og have det rart. Snakkede lidt med ét af de andre kormedlemmer, som havde en ide om at lave et samlet foto – med navne – af hele koret, så de lidt nyere medlemmer kunne få sat navne på ansigterne. Hvad siger I til den ide, og hvordan griber man det an? Jeg vil gerne tage et billede til koncerten, men hvordan sætter man så navne på bagefter inde på korets hjemmeside? Er der mon en skrap IT- m/k, som går rundt og sætter sit (jule)lys under en skæppe?

Glæder mig meget til julekoncerten

KONCERT I STUBHUSET 12. MAJ 2011

Støvringkoret havde dobbelt forårs koncert i Stubhuset. Skørpingkoret var det andet kor, som vi havde øvet med et par gange. Repertoiret spændte fra danske korklassikere til pophittet ’Bridge Over Troubled Water’. De to kor sang sammen, hver for sig og sammen med publikum.

Det var nyt og lidt vanskeligt at skulle synge sammen, fordi vi ikke stod ved siden af de kendte fra vores eget kor og nok også, fordi lyden i hallen var anderledes. Men det var lærerigt og rart at møde et andet kor. Vores egen afdeling bestod af en flot kantate og så den gode, gamle ’Bridge Over Troubled Water’. En fornøjelse at synge.

Dette er sæsonens sidste dagbogsblad, og jeg tror, jeg har jer alle bag mig, når jeg takker Jens for mange dejlige stunder ’På sangens vinger’. Jeg kan i hvert fald sige for mig selv, at jeg glæder mig og er spændt på, hvad han vil komme med af udfordringer i den kommende sæson.

ØVEDAG PÅ LYNGHØJ LØRDAG  30. APRIL 2011

Endnu engang dannede Lynghøj rammen om en vellykket øvedag for Støvringkoret. Ligegyldigt, hvilke vinduer, vi kiggede ud af, ’Stod våren klædt ud som brud’ i det smukke landskab omkring skolen.

0g endnu engang lagde Inger og Jens gæstfrit hus til, men heldigvis havde de denne gang uddelegeret nogle opgaver, så de ikke skulle stå for den store arbejdsbyrde helt alene. Fantastisk forplejning hele vejen igennem! Utroligt, det kan lade sig gøre til den pris!

Vi fik øvet vores eget repertoire, så det nu virker overskueligt og måske endda lyder helt fornuftigt – det er jo lidt svært at afgøre, når man selv sidder midt i det. Og vi fik øvet forårssangene, som vi skal synge sammen med koret fra Skørping, så godt – tror jeg – at vi ikke bliver ’sat’ når det går op ad bakke (Ja, Touren står snart for døren, og det glæder jeg mig til).

Tak, fordi I tog godt imod min sang

HJ maj 2011

KONCERT FOR Y’S MEN I SOGNEGÅRDEN 2. APRIL 2011

Se billeder her

Vi mødtes en time før koncerten. Varmede op og gennemsang repertoiret. Skulle synge 20.30 og stillede op på en lille scene. Koncerten gik godt og – næsten – uden mislyde. Vi prøvede alle, om vi kunne sangene udenad, men enkelte havde skrevet små, mikroskopiske sedler eller havde noteret stikord inden i håndfladen. Hverken Jens eller publikum opdagede, at vi snød lidt. Hvis vi havde haft et ekstranummer, så tror jeg, det også var gået rent ind. Applausen var der i hvert fald ikke noget i vejen med . Bagefter bød Y’s mændene på en lille forfriskning i form af kølig vin og lækker lagkage, som vi sad og hyggede os med bagefter. En rigtig god aften i godt selskab. 

 

Leave a Reply